Spijkers met koppen 11

 

Eerste paal is de 92e

 

Vrijdag 10 juli 2009 om twee uur ’s middags zijn er heel wat mensen, die steeds argwanend naar boven kijken. Velen van hen zijn lid van één van de Open Hof Koren, die dit keer een gelegenheidskoor vormen. Gelukkig blijft het droog, op een paar spatjes na, die direct na afloop van de vrolijke plechtigheid vielen. Wel moesten de zangeressen en zangers en hun begeleiders op keyboard en blokfluit felle windvlagen trotseren.

Toen de genodigden, die in de sportschool al waren toegesproken door de portefeuillehouder Erwin van Duin, op weg gingen naar de bouwlocatie begon de korenmix met het zingen van liederen uit het oecumenisch repertoire. Overigens jammer dat het R.K.koor reeds zomerreces had en daarom van deelname had afgezien.

Het is de eerste keer zo memoreerde wethouder Karakus in zijn toespraak op de bouwplaats dat hij meemaakt dat zo’n plechtigheid wordt opgeluisterd door koorzang. Hij waardeert dit initiatief van de heer Van Lubeck van Leyten, evenals het feit dat er hier gebouwd wordt:”Bouwen betekent dat er werk aan de winkel is voor veel mensen en gedurende een aantal jaren. Een zaak waar het gemeentebestuur, dat vanmorgen het grootste bouwplan van Nederland - “de Rotterdam” – aankondigde voor de volle honderd procent achter staat”

Op de maat van zeventiende-eeuwse ritmische muziek werd de feestelijke eerste paal de grond ingewerkt. Het koor, onder leiding van Willem Blonk paste zich aan bij de wisselende cadans van de heiende wethouder. Hierna begaven de genodigden, waaronder de bouwcommissie van de nieuwe Open Hof, zich weer naar de sportschool SportsArt.

Hier werd na en toespraak van directeur Rob de Jong van Leyten het glas geheven op een uniek bouwproject: Sportschool, woontoren, winkel en kerk. Uit zijn handen ontving Jan Groenendijk – voorzitter van de bouwcommissie -  een financiële aanmoediging van € 2.500,-- voor het verwezenlijken van een klokkentoren bij de nieuwe “Open Hof”

 

Klik hier voor een foto-impressie

 

Klik hier voor de vorige afleveringen van spijkers met koppen